13 Portes de Rubén Perdomo


Rubén Perdomo (1968)

promo_03promo_02promo_01  

El tema central de la seva obra són els espais urbans. Un tret distintiu de tots ells és el caràcter rònec o inhòspit, però que malgrat tot és capaç de transmetre sentiments amb significats que van més enllà de la simple captura d’imatges. Paisatges de ciutat intimistes que retraten la vida humana i social a través de la mirada de l’artista. El seu treball està carregat de connotacions poètiques, retrats de moments, sensacions, i alhora d’aspectes transcendentals i metafísics. Rubén Perdomo reflexiona sobre el pas del temps, l’efímer i el perdurable.

L’artista compagina el treball d’estudi amb la fotografia a peu de carrer, combinant aquestes dues vessants amb total domini. El resultat són obres amb trets neorealistes, on la llum i l’ombra creen una atmosfera a vegades inquietant i plena de misteri. Fotografies que plasmen passat,  present i  futur.

Per a les pròximes jornades de Tallers Oberts de la Part Alta està preparant dos projectes diferents. El primer serà  “Tarragona Collage”, un recull d’imatges de racons de la ciutat tarragonina que conformen un collage de gairebé 3 metres en blanc i negre. El collage aglutina imatges dels llocs més emblemàtics i icònics de la ciutat, mostrats des del punt de vista personal de l’artista, com per exemple el Balcó del Mediterrani.

El segon s’anomena “13 portes”, les tretze portes que té el Carrer del Vidre on l’artista hi té l’estudi, i que antigament acollia els tallers dels artesans del gremi. Prèviament a les jornades, el fotògraf ha retratat durant vint-i-quatre hores la gent del seu carrer. Són persones que hi viuen, però també gent que està de pas. Les fotografies seran projectades en un audiovisual, on l’autor innova, aplicant les darreres tecnologies audiovisuals, realitzant un mapping virtual sobre una pantalla simulant la porta del seu estudi, en passis nocturns. Un treball amb un caràcter molt personal però alhora molt vinculat al seu entorn urbà. Un projecte que plasma la personalitat del fotògraf, mostrant el domini i l’interès per les noves tecnologies, aquestes al servei del caràcter més social de l’Art, tenint cura de l’entorn, del territori, de la gent que l’envolta i dóna un caràcter singular i únic a la Part Alta.

 

photo: Rubén perdomo

textos: Espinós Ferrer, Sara i Miquel Flores, Oriol

Anuncios
Categorías:Exposiciones

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: